Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Ryby
Ladislav Belák: Špargľa s holandskou omáčkou, grilovaným lososom a zemiakmi
Sezóna špargle je v našich končinách približne od konca apríla až do júna. Poznáme zelenú, bielu, dokonca fialovú špargľu a práve tá biela - chuťou lahodnejšia a jemnejšia - je okrem jej benefitov na naše zdravie známa aj ako afrodiziakum. Šéfkuchár Ladislav Belák prezradil svoj obľúbený recept z bielej špargle, ktorá sa skvele dopĺňa s lososom a holandskou omáčkou pripravovanou na pare. Chutné, ľahké, výživné.
M. Kolník: Grilovaný pstruh so zeleninovými variáciami a limetkovou omáčkou
Martin Kolník v recepte, ktorý pre nás pripravil, použil na grilovanie filet zo pstruha, ktorého je aktuálne ľahké zohnať. Je totiž sezóna rýb a pstruh má vrchol sezóny v apríli. S pridaním ľahko dostupnej koreňovej zeleniny, vhodnej na každé ročné obdobie, vytvoríme sladkastú chuť, ktorú zjemníme sviežou limetkovou omáčkou. Kombinácia pre skutočných pôžitkárov.
M. Kolník: Grilovaný losos so sépiovými špagetami, waldorf šalátom a špargľovou omáčkou
A do tretice ďalší tip na valentínsky chod - vyvážený, plný chutí a ľahko stráviteľný. Aby sa do vás zmestil aj dezert. :) Recept od Martina Kolníka, v ktorom sa objavujú aj (nie také bežné) sépiové špagety. Už ste ich niekedy jedli?
R. Krcho: Lososový tatarák s wasabi majonézou a sezamom, zemiakový chips
Tatarák môže byť aj z lososa a v kombinácii so sezamom, wasabi majonézou a chrumkavým domácim zemiakovým chipsom to môže byť napríklad skvelé predjedlo na výnimočnú príležitosť.
Juraj Smatana: Lososový tatarák s avokádovou penou
Juraj Smatana pracuje ako Executive Chef v korzickej reštaurácii Focu di Legna. Aktuálne sa preto v práci zameriava na korzickú stredomorskú kuchyňu. Tento recept je ako vystrihnutý z prímorského dovolenkového receptáru. :) Máte radi tatarák? Vyskúšajte aj lososový, štýlovo servírovaný v avokádovej šupke.
B. Michalčík: Losos steak na ryžových rezancoch s kokosovým mliekom a špenátom
Braňo veľmi rád pripravuje ryby a tentoraz recept prispôsobil tak, aby si ho mohli pripraviť aj ľudia, ktorí vynechávajú v potravinách lepok a mliečnu bielkovinu. Vznikla z toho veľmi zaujímavá kombinácia potravín a recept, ktorý isto ocenia všetci, nie len ľudia s potravinovou alergiou.
Sumček africký - pochúťka plná bielkovín + RECEPT
Sumček africký je vyhľadávanou gastronomickou pochúťkou. Táto lahodná ryba isto poteší vaše chuťové poháriky, ale to nie sú všetky jej benefity. Zároveň je oceňovaná pre svoju kvalitu mäsa, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín.
Tomáš Chilý: Grilovaný morský ostriež s karfiolovým „cous-cous“
Tomáš Chilý má bohaté pracovné skúsenosti zo zahraničia, a preto sme veľmi radi, že sa s nami delí o recepty medzinárodných kuchýň. Toto jedlo spoznal počas svojho pôsobenia v Katare na Strednom východe. Nie je to lokálna špecialita, ale je to úžasná kombinácia. Spojenie ryby a karfiolu vás dostane. Vyskúšajte s nami :)
Juraj Kopčík: Sumec na špargli s arašidovým pyré
Juraj Kopčík pripravil skvelé ľahké jedlo, ktoré si zamilujete. Sumček a špargľa sú úžasné suroviny, ktoré v kombinácii s cviklou a arašidmi vytvoria nezabudnuteľný zážitok z jedla.
Rastislav Krcho: Špenátová roláda s údeným lososom
Svieža ľahká špenátová roláda s údeným lososom je skvelá pre nezabudnuteľné pohostenie hostí, či už doma alebo na recepcii. Na tomto slanom finger food si isto každý pochutí.