Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 14 z 15
Sous-vide - varenie, ktoré budete milovať (prinesie zákazníkov aj ušetrí peniaze)
Vyskúšali ste už techniku Sous-vide? Nie? V tom prípade je najvyšší čas to urobiť! :) Toto varenie vo vákuu je technika, ktorá sa v sedemdesiatych rokoch začala používať vo Francúzsku na šetrnú prípravu foie gras. Metóda sa odvtedy stala medzi kuchármi doslova hitom. Použiť ju môžete pri príprave rýb, mäsa, zeleniny, ovocia aj vajec.
Ako sa správne starať o kuchárske nože?
Pre profesionálneho kuchára sú najlepšou investíciou kvalitné kuchárske nože. Avšak aby si zachovali svoju kvalitu a životnosť, musí sa o ne správne starať. Ako na to?
Úspech kuchyne je ukrytý najmä v kvalitnom a správnom noži. Ktorý typ noža a kedy použiť?
S kvalitným kuchynským vybavením pripravíte jedlá rýchlejšie, s menšou námahou a krajším vzhľadom. V kuchyni sa skrátka oplatí investovať do kvality. Pri voľbe noža je kvalita dôležitým, nemala by byť však jediným kritériom – dôležitý je aj jeho tvar. Aké typy nožov poznáme a ktoré sú najdôležitejšie?
Dry aged beef - zažite dokonalý steak
Steaky patria odjakživa medzi vyberané pochúťky, ktoré sa snaží mať vo svojom menu každá lepšia reštaurácia. Väčšina mlstných jazýčkov náročnejších zákazníkov ale vie, že nie je steak ako steak. Čo odlišuje ten kvalitný od toho priemerného?
Rondon - najdôležitejší kúsok v šatníku kuchára
Oblečenie a obuv sú pre kuchára veľmi dôležité. Predovšetkým majú za úlohu kuchára chrániť pri práci. Výberom kvalitného kuchárskeho oblečenia a obuvi zabránite poraneniu, pošmyknutiu či popáleninám. Avšak to nie je všetko.
Wüsthof - profesionálna značka nožov
Wüsthof je uznávaný po celom svete ako špecialista na výrobu vynikajúcich nožov. Amatérski aj profesionálni kuchári ocenia prvotriednu kvalitu kovaných nožov Wüsthof. Tieto vysoko kvalitné produkty obstáli v skúške časom po dobu viac ako 200 rokov.
Teplé a studené údenie
Mnoho našincov sa nad spôsobom tepelnej úpravy pri grilovaní veľmi nezamýšľa. Za dôležité sa častokrát považuje len poriadne rozpáliť brikety na čo najvyššiu teplotu a šľahajúce plamene sa už o všetko ostatné postarajú...
Ako na zdravé grilovanie?
Asi ste už čítali nejeden článok o tom, že príprava jedla na grile je zdraviu škodlivá. Prečo potom tvrdíme, že grilovanie je zdravé?
Čo potrebuje správny kuchár?
Chcete sa vo Vašej kuchyni cítiť ako u šéfkuchára? Bez týchto pomôcok sa nezaobídete! Ani ten najlepší šéfkuchár by nedokázal uvariť, upiecť či inak pripraviť jedlo bez toho, aby nemal poruke aspoň základné nástroje a pomôcky.
Ako správne naostriť nôž?
Kulinársku zverinu, ktorú so svojími nožmi prežívaš si jednoznačne vyžaduje pravidelné brúsenie a ostrenie nožov. Akými spôsobmi môžeš brúsiť svoje kuchárske nože a ako často je potrebné nože ostriť?
Banskobystrický Gastro cup 2015
Gastronomické podujatie s názvom GASTRO CUP 2015 konané dňa 28.3.2015 v hoteli LUX organizované Banskobystrickým klubom kuchárov
Starostlivosť o carvingové sady - carvingové nože a dlátka
špeciálne náradie - carving tools je veľmi citlivé na údržbu a pri nešetrnom zaobchádzaní by mohlo dôjsť k jeho poškodeniu.