Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Peter Varga: Babičkina čerešňová štrúdľa
Peter najmä vďaka svojej babičke privoňal k vareniu aj pečeniu a objavil lásku k tomuto umeniu. Svoju babičku sledoval a pomáhal jej v kuchyni skutočne odmala, pretože už ako 4 ročného ho naučila pripraviť rovno ťahanú štrúdľu! A pretože má Peter (opäť aj vďaka svojej babičke) dobré srdce, práve tento skvelý a rokmi overený recept od svojej babičky sa rozhodol nenechať len pre seba.
B. Michalčík: Domáci indický chlieb NAAN
Naan je veľmi chutný tradičný indický chlieb. V Indii ho jedia takmer ku všetkému, lepšie povedané namáčajú. Má tvar placky a môžete si ho pripraviť na panvici alebo v rúre. Braňo pre nás pripravil jeho jednoduchú "easy" verziu.
B. Michalčík: Špargľovo žihľavový krém s konopnými semienkami
K jari neodmysliteľne patrí zelená farba, a to nie len v prírode, ale aj na tanieri. O medveďom cesnaku počul už snáď každý, ale viete o tom, že na prechádzkach jarnou prírodou si môžete nazbierať aj žihľavu a nepripraviť z nej len čaj? Áno, aj krásne zelené lístky mladej žihľavy môžete smelo použiť pri príprave jarných chodov, podobne ako napríklad špenát.
Peter Varga: Tvarohový cheesecake s lesným ovocím
Úžasný pečený tvarohový cheesecake s lesným ovocím od majstra Petra Vargu, šéfkuchára hviezd, ktorému to nie len skvele varí, ale aj pečie!
B. Michalčík: Ako vyrobiť domáce droždie
V obchodoch sa minulo droždie a regále po ňom zívajú prázdnotou? Alebo sa do obchodu nemáte ako vybrať? Ak aj tak túžite po nadýchaných domácich rožkoch, chlebe alebo pizzi, riešenie je jednoduché. Vyrobte si domáce droždie!
B. Michalčík: Domáca talianska ciabatta
Francúzi majú bagety a Taliani zase ciabattu. Chrumkavá na povrchu, nadýchaná vo vnútri. A neskutočne lahodná. Taká je pravá talianska ciabatta. Pripravte si ju doma a pridajte do nej olivy alebo sušené paradajky. Neodoláte.
B. Michalčík: Domáce farebné žemle na hamburger
Čierna, červená, ružová alebo zelená žemľa? Prečo nie. :) Hamburgery sú populárne sami o sebe, ale ak namiesto obyčajnej žemle položíte na tanier farebnú žemličku, bude z toho chutná a tiež zaujímavá a štýlová delikatesa.
B. Michalčík: Domáce maslové rožky
Máte chuť na čerstvé domáce rožky, voňavé, chutné, chrumkavé a neodolateľné? Hmmmm, mňam! Braňo Michalčík pre vás pripravil niekoľko skvelých múčnych receptov. Začíname najobľúbenejším pečivom, mäkučkými rožkami.
Expertka na výživu radí: Ako sa stravovať na jar?
Ak budete rešpektovať prírodu a siahať po surovinách, ktoré nám ponúka, telo sa vám odvďačí. Radí výživová špecialistka Zdenka Havettová, ktorá odporúča priblížiť sa v strave k tomu, čo v aktuálnej sezóne rastie.
M. Kolník: Grilovaný losos so sépiovými špagetami, waldorf šalátom a špargľovou omáčkou
A do tretice ďalší tip na valentínsky chod - vyvážený, plný chutí a ľahko stráviteľný. Aby sa do vás zmestil aj dezert. :) Recept od Martina Kolníka, v ktorom sa objavujú aj (nie také bežné) sépiové špagety. Už ste ich niekedy jedli?
R. Krcho: Lososový tatarák s wasabi majonézou a sezamom, zemiakový chips
Tatarák môže byť aj z lososa a v kombinácii so sezamom, wasabi majonézou a chrumkavým domácim zemiakovým chipsom to môže byť napríklad skvelé predjedlo na výnimočnú príležitosť.
R. Krcho: Sous vide bravčový bôčik, pyré z bielej pečenej kapusty, zemiakové krokety
Ak by ste chceli svojej polovičke na Deň zaľúbených pripraviť romantickú večeru pri sviečkach, pri výbere jedál do vášho valentínskeho menu sa môžete inšpirovať aj Rasťom Krchom a týmto vydareným bravčovým bôčikom.