Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Peter Varga: Bezlepková pizza
Či už sa stravujete bezlepkovo dobrovoľne, alebo zo zdravotných dôvodov, viete, že pripraviť bezlepkovú verziu tradičných receptov nie je vždy také jednoduché. Lepok totiž v preklade z latinčiny znamená lepidlo, a presne túto funkciu plní, keď sa spojí s vodou. Vďaka tomu cesto z lepkovej múky drží pohromade a dobre sa s ním pracuje. Ak ste celiatik a nechcete si odoprieť chuť pizze, Peťo má pre vás super tip na cesto na bezlepkovú pizzu.
Peter Varga: Farebné makrónky úplne jednoducho
Túto kulinársku mňamku pochádzajúcu z Francúzska, nemusí byť vôbec problém pripraviť, vďaka Peťovej jednoduchšej a nenáročnej verzii farebných plnených piškótiek. Drobné pečivo, ktoré ti môže pripomínať staré známe laskonky, ktoré je vďaka mandľovej múke dokonca bezlepkové, môže mať rôzne sezónne chute. Tentokrát pripravil čokoládovú špecialitu.
B. Michalčík: Mazané pomazánky všetkých farieb
Čerstvý mäkučký chlieb, pomazánka a čerstvá zelenina. Zbiehajú sa vám slinky? Veru aj nám. :) Lahodná nátierka dodá elegantnosť a posunie obyčajný "chlebíček" alebo jednohubku na vyšší level. Braňo pre nás pripravil 3 skvelé nátierky, vďaka ktorým nielen povýšite vaše raňajky alebo ulahodíte návšteve, ale dodáte vášmu telu aj potrebné živiny a silu.
Raňajky kráľov s Petrom Vargom: Vajíčka Benedikt
Vajíčka Benedikt sú obľúbenou súčasťou raňajkového menu reštaurácií a bistier. Šéfkuchár Peťo Varga ich pripravuje veľmi rád a s noblesou jemu vlastnou. Ak sa zajtra ráno neponáhľate a chceli by ste si začiatok dňa skutočne vychutnať, pripravte si túto pochúťku. Toast, šunka, špenát, stratené vajíčko a holandská omáčka, to budú vaše nové raňajky kráľov.
Peter Varga: Placky s medvedím cesnakom
K jari jednoznačne patrí medvedí cesnak. O jeho pozitívnych účinkoch na zdravie ste už určite počuli, ale najväčším prínosom je podľa nás charakteristická chuť. :) Dodá ten správny šmrnc mnohým jedlám a jedným z nich sú aj placky. Namiesto klasických zemiakových vyskúšajte tvarohovo krupicové ladené do jarnej zelenej farby. Šéfkuchár hviezd Peťo Varga vám s tým pomôže.
B. Michalčík: Čokoládovo pomarančové crinkles
Crinkles alebo popraskané sušienky, zvrchu chrumkavé, vo vnútri jemné, sú určite ozvláštením zoznamu tradičného sladkého trvanlivého pečiva, ktoré zvyknete pripravovať na sviatky alebo pre návštevy. Prekvapte vašu rodinu či blízkych niečím iným, výnimočným, sladkým, sviežim, čomu "chybička" v podobe krásneho popraskania dodá ten správny šmrc.
Uvarte si vášeň, tieto chutné afrodiziaká vám s tým pomôžu
Podporte svoj apetít na lásku správnym výberom sexi ingrediencií. Láskyplný, šteklivý, horúci, milujúci - taký by mal byť valentínsky večer s vašou láskou. Ak nevyužijete ponuky reštaurácií na hotovú romantickú večeru, chute na lásku si môžete vytvoriť aj sami doma.
M. Kolník: Grilovaný pstruh so zeleninovými variáciami a limetkovou omáčkou
Martin Kolník v recepte, ktorý pre nás pripravil, použil na grilovanie filet zo pstruha, ktorého je aktuálne ľahké zohnať. Je totiž sezóna rýb a pstruh má vrchol sezóny v apríli. S pridaním ľahko dostupnej koreňovej zeleniny, vhodnej na každé ročné obdobie, vytvoríme sladkastú chuť, ktorú zjemníme sviežou limetkovou omáčkou. Kombinácia pre skutočných pôžitkárov.
B. Michalčík: Teplý zemiakový šalát
V zime, keď vonku prituhne, musíte telo zahriať zvnútra konzumovaním správnych potravín. Automaticky siahame po teplých sýtejších jedlách, ktoré nás zohrejú a izolujú od chladu. Braňo to vie, preto pre nás pripravil recept na teplý zemiakový šalát, ktorý je na toto zimné obdobie ako stvorený. Zahreje, ozdraví, poteší. :)
Peter Varga: Nadýchané veterníky
Peťo Varga je nie len skvelým kuchárom, ale aj cukrárom. Tieto nádherne nadýchané veterníky z odpaľovaného cesta sú toho sladkým dôkazom. Zákusok, ktorý pohladí a poteší. :) Hravo to zvládnete, vyskúšajte!
B.Michalčík: Cícerové cookies bez lepku a laktózy
Vianočné cukrovinky sú už pravdepodobne zjedené, ale chuť na sladké zostala? Chceli by ste to ale teraz vyskúšať trochu inak, zdravšie, lahšie a výživejšie? :) Braňo so svojou krásnou dcérkou pripravili zdravé cícerové cookies - sušienky, ktoré potešia aj alergikov, sú totiž bez lepku a laktózy.
B.Michalčík: Rebarborový koláč s jahodami
Jahody a rebarbora, to je niečo, bez čoho si mnohí z nás leto na záhrade nevieme predstaviť. Táto kombinácia je obľúbená predovšetkým ako lahodný džem, ktorý nám pripomína leto počas celého roka. Šéfkuchár Branislav Michalčík sa však s nami podelil o recept na osviežujúci rebarborový koláč s jahodami, pokrytý ľahučkou prikrývkou bielkového snehu. Ten výborne zachutí ako dezert k ľadovej káve počas horúceho letného popoludnia a vždy, keď sa vám zažiada sladká pochúťka zo sezónneho ovocia.