Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Blog Profikuchar.sk strana 8 z 15
S novým ročným obdobím zmeňte aj jedálny lístok: Čo ponúknuť hosťom v reštaurácii?
Šéfkuchár radí, ako zostaviť kvalitný jedálny lístok pre každé ročné obdobie. Dopĺňa aj konkrétne príklady jedál.
Grilovanie na plynovom grile či na drevenom uhlí? Ktorý gril si vybrať?
Ak sa neviete rozhodnúť, aký typ grilu je pre vás najlepší, gastrošpecialista Branislav Michalčík vám priblíži rozdiely medzi plynovými grilmi a grilmi na drevené uhlie. Zaujímavé tipy a vychytávky od znalca tu.
Šéfkuchár hviezd sa vracia na Slovensko – chce koreniť láskou a variť srdcom
Slovenská gastronómia opäť pozdvihne, pretože z Írska späť na Slovensko prichádza po dlhých rokoch skvelý šéfkuchár s dlhoročnými skúsenosťami a dobrým srdcom Peter Varga. Prečo sa vracia a kde bude pôsobiť? Čítajte krásny rozhovor a úprimnú Petrovu spoveď, v ktorej odkrýva tajomstvá exkluzívne pre profikuchar.sk.
Juraj Smatana: Lososový tatarák s avokádovou penou
Juraj Smatana pracuje ako Executive Chef v korzickej reštaurácii Focu di Legna. Aktuálne sa preto v práci zameriava na korzickú stredomorskú kuchyňu. Tento recept je ako vystrihnutý z prímorského dovolenkového receptáru. :) Máte radi tatarák? Vyskúšajte aj lososový, štýlovo servírovaný v avokádovej šupke.
Ako chutí Korzika? Slovenský šéfkuchár to vie z prvej ruky
Príroda, atmosféra, ale aj gastronómia na Korzike je skutočne magická. Juraj Smatana radí, čo určite treba ochutnať a prezrádza aj dva skvelé recepty. Ako chutí Korzika?
Grilovanie nám môže poriadne uškodiť. Ako na to zdravo a chutne?
Aké by to bolo leto bez dobrej grilovačky v skvelej spoločnosti rodiny a priateľov? Možno ste už ale zachytili, že takto pripravené jedlá nie sú pre naše telo práve najprospešnejšie. Poradkyňa pre výživu ponúka niekoľko skvelých tipov, ako si grilovačku užiť a nebáť sa pritom o svoje zdravie.
Kde hľadať najlepšiu pizzu? Šéfkuchár tvrdí, že na Slovensku
Talentovaný slovenský šéfkuchár Peter Varga najlepšiu pizzu vo svojom živote ochutnal v Bratislave. Čím bola taká výnimočná? Aké sú najobľúbenejšie druhy pizze? Ako pripraviť tú najlepšiu pizzu na svete? Peter tiež prezradí skvelú novinku, čítajte!
Je vám horúco? Dokonalé osvieženie nájdete v našich záhradách
Inšpirujte sa ochladzujúcimi tipmi a receptami z dielne výživovej špecialistky, podľa ktorej je kľúčom k pevnému zdraviu a vitalite prirodzené jedlo v súlade s regiónom a ročným obdobím. Čo nás v lete osvieži?
Peter Varga: Pečené írske hovädzie rebrá, zemiakový fondant, tekvicové a cibuľkové pyré
Peter Varga je šéfkuchárom v špičkovom hoteli The Gibson v Dubline. Pripravil pre nás preto recept práve na írske hovädzie rebrá. V spojení so zemiakmi, tekvicou a cibuľkou tomuto pokrmu isto neodoláte.
Juraj Smatana: Domáca bazalková tatárska omáčka
Teplé dni a večery doslava lákajú ku grilovaniu. Čím ale doplniť všetky pripravené dobroty a podčiarknuť ich chuť? Prekvapte svojich hostí skvelou domácou tatárskou omáčkou. Vychladená sa skvele hodí napríklad k rôznym typom mäsa a rýb.
B. Michalčík: Kuracie stehno plnené žihľavovou plnkou s bryndzovou polentou
Celý názov tohto receptu znie: Kuracie stehno plnené žihľavovou plnkou s bryndzovou polentou, slaninovou omáčkou, cukrovým hráškom a pažítkovým olejom. :) Áno, názov je trochu dlhší, ale o to chutnejší je výsledok, ktorý docielite na tanieri.
SLOW FOOD – ako zachrániť zdravou stravou celú planétu
Slow Food je presným opakom Fast Food-u, je návratom k prirodzenosti a tradíciám. Jeho hlavnou myšlienkou je zastaviť sa a vychutnať si naozajstnú chuť jedla. Slow Food gastronómia zahŕňa zdravé stravovanie, lokálne potraviny, ekológiu a dokonalú prípravu.