Personalizuj svoje oblečenie kvalitnou strojovou výšivkou alebo svoje nože vygravírovaným textom!
Články strana 4 z 8
Je vám horúco? Dokonalé osvieženie nájdete v našich záhradách
Inšpirujte sa ochladzujúcimi tipmi a receptami z dielne výživovej špecialistky, podľa ktorej je kľúčom k pevnému zdraviu a vitalite prirodzené jedlo v súlade s regiónom a ročným obdobím. Čo nás v lete osvieži?
SLOW FOOD – ako zachrániť zdravou stravou celú planétu
Slow Food je presným opakom Fast Food-u, je návratom k prirodzenosti a tradíciám. Jeho hlavnou myšlienkou je zastaviť sa a vychutnať si naozajstnú chuť jedla. Slow Food gastronómia zahŕňa zdravé stravovanie, lokálne potraviny, ekológiu a dokonalú prípravu.
Ako vybrať ten správny záhradný gril?
Poradíme vám, ako vybrať ten správny záhradný gril presne podľa vašich potrieb. Aké sú výhody a nevýhody jednotlivých typov? Čo si všímať pri výbere grilu?
POŠÍROVANIE – ani najjemnejšie potraviny sa nerozpadnú a ostanú šťavnaté a chutné
Vyskúšajte vo vašej kuchyni niečo nové. O pošírovaní ste už isto počuli. Čo je to presne pošírovanie? Ako na to? Postupy, rady a tipy nájdete v článku.
Čo ste netušili o čokoláde – kráľovnej medzi sladkosťami
Kde rastú najlepšie kakaové bôby? Čo určuje kvalitu čokolády? Pozývame na šálku horúcich čokoládových zaujímavostí.
Perkelt a paprikáš – viete, v čom sa líšia?
Robíte doma perkelt alebo paprikáš? A ste si istí? Táto téma totiž vôbec nie je taká jednoduchá, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Tipujete, že rozdiel bude v smotane? Veru nie, správnu odpoveď by uhádol málokto.
Trendy, ktoré hýbu svetom cateringu
Tipnete si, na ktorých 5 vecí by ešte pred pár rokmi pri plánovaní eventu takmer nik nepomyslel a teraz sa stávajú hitom? Majiteľ úspešnej cateringovky prezradil, čo je dnes in.
FLAMBOVANIE – oheň, ktorý dodá jedlám punc exkluzivity
Používa sa ako konečná úprava hotových pokrmov. Spočíva v ich poliatí alkoholom, ktorý zapálime. Výsledný pokrm bude mať menšie množstvo tukov a výraznejšiu chuť. Tým najväčším tajomstvom výnimočnosti flambovania je vizuálny efekt. Prinášame vám presný postup, dôležité zásady a super tipy.
Móda v kuchyni: Aké kuchárske rondony sú hitom medzi kuchármi?
Predstavíme vám trendy v kuchyni. Aké farby a materiály sú dnes najpopulárnejšie? Prečo kuchári obľubujú "crazy" rondony? Ako zapnúť rondon, aby bol kuchár štýlový? Všetko o súčasných trendoch kuchárskych rondonov.
Grilovanie - ako urobiť z bežnej grilovačky výnimočnú
Skutočnosť, že grilovačky sa tešia veľkej obľube, nie je náhodná. Grilovanie v sebe totiž spája pôžitok z chutného jedla, stretnutia priateľov a príjemného prostredia. Ako dosiahnuť, aby vaša grilovačka nebola len jednou z mnohých, ale stala sa výnimočným zážitkom?
GLAZOVANIE – technika, ktorá jedlo krášli aj chráni
Cieľom glazovania je vytvoriť na jedle hladký a lesklý povrch. Názov tejto techniky pochádza z francúzskeho slova „glazé“, v preklade glazúra. Pre vytvorenie glazúry sa využíva voda, olej, maslo, smotana, med, vaječný žĺtok a mnohé ďalšie suroviny. Všetko o glazovaní v článku.
Šéfkuchár P. Varga: Hygienik má riešiť kvalitu surovín, nie pokutovať za gramáž
Môže mať šéfkuchár radosť z hygienickej kontroly, pretože sa veľa naučí a posunie sa vpred? Môže. Nie, nie je to utópia. Je to opakovaná skúsenosť slovenského šéfkuchára pôsobiaceho v Dubline. Peter Varga v rozhovore prezrádza, aké sú rozdiely medzi kontrolami na Slovensku a v Írsku.